88RISING-STJERNEN RICH BRIAN VÆLTER PUMPEHUSET

88RISING-STJERNEN RICH BRIAN VÆLTER PUMPEHUSET

Tidligere i år udgav den indonesiske rapper Rich Brian albummet "The Sailor" på det hypede label 88rising. Til november gæster han Danmark, hvor han forhåbentligt vil sætte Pumpehuset på den anden ende.

Rich Brian blev hjemmeskolet, da han voksede op i Indonesien. Derfor blev internettet hans vindue ud til den store verden – og til det engelske sprog. Han var da også kun 17 år gammel, da han tog det helt store spring, og flyttede alene til USA. I det forjættede land blev den unge indoneser blæst bagover af alle de nye indtryk. Nu, to år senere, har Rich Brian rykket sig betydeligt mere, end mange af hans jævnaldrende kan prale af.

Debuten ”Amen” udkom i 2018, og sendte Rich Brian til tops på iTunes’ hip hop-hitliste, som den første asiat nogensinde. Og med samarbejder med prominente musikere som 21 Savage, Offset fra Migos og Playboi Carti, blev Rich Brian hurtigt til en del af flokken, der krydsede oceaner, trodsede alle odds og opnåede den amerikanske drøm.

Og netop den lange rejse bliver portrætteret på Rich Brians nye album, der har fået titlen ”The Sailor”, og som udkom i juli i år. Albummet er et symbol på, hvordan Rich Brian ser sig selv som en opdagelsesrejsende. Og man kan ikke kun mærke, hvordan bølgerne bruser om den unge rapper – man fornemmer også søsygen, der følger med de store oplevelser.

Om albummet udtaler Rich Brian, at: ”(…) Albummet handler om at udforske nye territorier, og om at gå gennem livet med en nysgerrig tilgang. Det er min egen historie samtidig med, at det er en fortælling om alle de immigranter, der var modige nok til at krydse kontinenter, for at skabe et nyt og bedre liv.”

Og et bedre liv har Rich Brian i dén grad skabt for sig selv. Kritikerne jubler over den unge rapper, og fans står i kø til festivaler og koncerter verden over.

Rich Brian kan opleves live den 29. november i Pumpehuset i København. Dørene åbnes kl. 19.00.

 

Kalender
Aktuelle koncerter