First Aid Kit giver 2 koncerter i det nye år

First Aid Kit giver 2 koncerter i det nye år

SVENSK COUNTRY I VERDENSKLASSE

First Aid Kit har skabt sig en stor fanskare i Danmark, hvor country- og folk-elskere troligt møder op til de svenske søstres koncerter. Nu får både gamle og nye fans mulighed for at opleve First Aid Kit i begge ender af landet, når de giver koncerter på både Train i Aarhus den 29. januar og i TAP1 i København den 30. januar.

De svenske Stockholm-søstre Klara og Johanna Söderberg startede deres musikalske karriere med at lægge en coverversion af Fleet Foxes’ ”Tiger Mountain Peasant Song” på YouTube. Ep’en ”Drunken Trees” udkom i 2008 og blev efterfulgt af debutalbummet ”The Big Black & The Blue” i 2010, der kastede adskillige anmelderroser af sig. Det store, internationale gennembrud kom med efterfølgeren ”The Lion’s Roar” fra 2012, hvor singler som ”Emmylou” og ”The Lion’s Roar” satte de to svenske søstre på verdenskortet som musikere af international kaliber. I 2014 udkom ”Stay Gold”, og der skulle gå hele fire år, før det fjerde studiealbum, der har titlen ”Ruins”, udkom i januar 2018. Et album, der viser to modnede kvinder, der har levet de sidste mange år i tourbusser og har fået knust deres hjerter.

First Aid Kit er nogle populære kvinder, hvor prominente kunstnere som Patti Smith, Jack White, Lykke Li og Bright Eyes er erklærerede fans. Og ikke uden grund: Da First Aid Kit sidst spillede i København, kvitterede GAFFAs anmelder med fem stjerner og beskrev koncerten som: ”Et lydbillede med knivskarpe korharmonier, indfølte pedalsteel-guitarer og sange, hvor hele det smertende hjerte krænges helt ud”.

First Aid Kit kombinerer pop med klassisk, amerikansk country og folk. Med mange års turneliv bag sig, fire fantastiske udgivelser i bagagen og et dedikeret dansk publikum, er det bare om at sidde klar til at købe billet til enten Aarhus eller København, så du enten kan genopleve magien eller hoppe med på den svenske country-vogn.

Koncerterne er:
29. januar - Train, Aarhus
30. januar - TAP1, København

Kalender
Aktuelle koncerter