Jose Gonzalez med strygerensemble i Koncertsalen

Jose Gonzalez med strygerensemble i Koncertsalen

OPLEV JOSÉ GONZÁLEZ I UNIKT SAMARBEJDE I KONCERTSALEN

Nu er der mulighed for at opleve José González og hans sange i helt særlige rammer, for når svenskeren med de argentinske rødder giver koncert i Koncertsalen bliver det i selskab med The Gothenburg String Theory, og dermed løfter han sine tyste, akustiske sange op på et helt andet plan.

Hvis man er bekendt med José González, ved man, at han formår at skabe små rum af poesi med sin fingerspils-teknik på guitaren og samtidig kan kreere fællesskabsfølelse med hits som "Crosses" og i særdeleshed coveret af landsmændene i The Knifes "Heartbeats". Med sin blide stemme og florlette guitar-sange har González sunget sig ind i hjertet på mange musikelskere verden over.

Efter en karriere i en række forskellige punk- og rockbands udgav González i 2003 sit første solo-album, der lagde en noget anden stemning for dagen end den hardcore punk. ”Veneer” blev en massiv succes og et stort gennembrud. Albummet udkom først i Europa, men to år senere blev det også udgivet i USA.

I 2007 udkom det andet album, der fik titlen ”In Our Nature”, og endnu engang var pladekøbere og anmeldere tilfredse. Herefter skulle der imidlertid gå en længere årrække, før González igen satte sig ned med den spanske guitar, for indtil 2015 udfoldede han primært sine talenter i indie-duoen Junip, som han laver sammen med vennen Tobias Winterkorn.

Sidste år var der imidlertid endelig nyt fra González’ afdæmpede side. I starten af 2015 udkom hans tredje soloalbum ”Vestiges And Claws”, som Politiken belønnede med fem hjerter og skrev følgende om:
”’Vestiges & Claws’ er albummet, José González har taget tilløb til siden 2007. Det subtilt producerede album med den organiske lyd og de eftertænksomme sange har en dybde i sin smukke lak, som gør det til en plade, man vil blive ved med at vende tilbage til og nyde og inhalere på den lange bane.”

Til januar vil man kunne opleve numre fra hele González’ solokarriere, når han indtager den storslåede koncertsal i DR Koncerthuset med sine smukke sange og strygerne fra The Gothenburg String Theory. González optrådte også med Göteborg-strygerne tilbage i 2011 til publikums store begejstring. Så hvis gåsehuden melder sig påny på denne mørke januar-aften, er det ikke kun på grund af vinterkulden, for der er igen lagt i kakkelovnen til en musikalsk oplevelse af de helt store.

Kalender
Aktuelle koncerter