Sigur Rós gæster København for første gang i 8 år

Sigur Rós gæster København for første gang i 8 år

Sigur Rós annoncerer deres første Europa tour i et årti. De gæster København for første gang i 8 år. Endelig kan man opleve de tre islændinges storladne kompositioner i København, når de drømmende støjrockere indtager Forum med ”An Evening with Sigur Rós” lørdag den 7. oktober.

Islandske Sigur Rós er som en flodbølge, der langsomt skyller ind over det forjættede land. Det er grænseløs musik, der skaber endeløse vidder så langt øjet rækker. Med deres storslåede lyd rummer de både dystopien og drømmene. Bandet veksler mellem et intenst apokalyptisk støjinferno af brusende guitarer og en sfæriske blidhed. Jón Þór (Jónsi) Birgisson lyse vokal skærer igennem intetheden. Deres lyd er som frigjort af tid og rum. Svævende frit ud i universet, hvor de med islandsk urkraft tiltrækker os, så vi føres ind i deres forunderlige verden.

Sigur Rós’ første rigtige gennembrud fik de med albummet Àgætis Byrjun, som de udgav i 1999. Siden da er fulgt en perlerække af albums, hvor de, med deres tidløse musikalske univers, gang på gang har forført lytteren, til at lade sig hengive sig til deres atmosfæriske bygningsværker. Deres sidste fuldlængde album, Kveikur, blev udgivet i 2013. Koncerten i Forum er første gang Sigur Ros spiller i København i 8 år.

Når Sigur Rós lørdag den 7. oktober indtager Forum i København, så er der ingen tvivl om at man kan forvente et band, der vil føre os alle med ind i deres patosladede univers. Det audiovisuelle univers er skabt af samme team, som lavede deres prisvindende tour: Knights of Illumination. Sigur Rós spiller denne aften hele to sæt, så publikum kan se frem til en forlænget koncertoplevelse. Bandet vil trække på deres store musikalske bagkatalog, hvor de vil spille mange af deres ikoniske sange, såvel nyt som uudgivet materiale, der tegner en linje for deres 8. studiealbum. Vi kan se frem til at blive ramt af Sigur Rós massive lydmur, og samtidig blive lokket ind i deres svævende univers, hvor vi alle bliver vægtløse et øjeblik.

Kalender
Aktuelle koncerter