Tenacious D kommer til Danmark!

Tenacious D kommer til Danmark!

I kølvandet på udgivelsen af deres første album i seks år og en ny animationsserie, annoncerer den amerikanske kultduo ny verdensturné. Tenacious D kan blandt andet opleves i Danmark, når de to comedy-rockere giver koncert i Royal Arena den 4. juni 2019.

Tidligere i år offentliggjorde Tenacious D en stor nordamerikansk turné, der følger i kølvandet på udgivelsen af duoens fjerde album, ”Post-Apocalypto”. I forbindelse med albumudgivelsen kom amerikanernes egen seksdelte animationsserie af samme navn, som man siden september har kunnet følge hver fredag på bandets YouTube-side. Så nu er der for alvor dømt forkælelse af bandets fans, når Jack Black og Kyle Gass følger udgivelserne op med en verdensturné, der bringer deres Grammy-vindende liveshow til København.

Serien ”Post-Apocalypto” er en dystopisk animationsfilm tegnet af Jack Black med alle stemmer lagt af Kyle Gass og Jack Black selv. Den seksdelte serie er en knap så diskret fuck-finger til Donald Trump og verdens generelle dystre tilstand, hvor vi følger Tenacious D i deres forsøg på at redde verden fra død og ødelæggelse efter en atombombes fald.

I forlængelse af animationsserien udgav bandet i november lydbilledet til animationsserien i form af albummet, ”Post-Apocalypto”. Albummet er produceret af John Spiker og er bandets første udgivelse siden 2012. Som på bandets tre tidligere albums, ”Tenacious D” (2001), ”The Pick of Destiny” (2006) og ”Rize Of the Fenix” (2012), finder man bandets ven og faste samarbejdspartner, Dave Grohl (Nirvana og Foo Fighters) bag trommerne.

Jack Black og Kyle Gass besøgte senest Danmark i 2016 foran en kæmpe skare af dedikerede publikummer på Orange Scene på Roskilde Festival. En koncert som GAFFAs anmelder roste med fem ud af seks stjerner og ordene: “Jack Black og hans partner in crime Kyle Gass formår at balancere satirens fine linje, og deres sange er lige så meget et slag i mavesækken på rock- og metalgenrens selvhøjtidelighed, som det er et par fanboys kærlige hyldest til dens elektrificerende magi”.

I 2013 spillede Tenacious D for første gang på dansk jord i deres over 20 år lange karriere i et totalt udsolgt Tap1. Billetterne blev ikke overraskende revet væk, og med fælleskrål til gale og geniale sange som ”Tribute”, ”Kickapoo” og ”Fuck Her Gently”, cementerede Tenacious D deres kultstatus. Det samme skete to år senere i Falconer Salen, hvor GAFFA også her gav fem stjerner og roste duoens evne til at skabe en megafest.

Det er svært at forestille sig andet, end at Tenacious D vil leve op til samme kompliment, når de præsenterer deres medrivende og humoristiske hyldest til rockmusik i Royal Arena den 4. juni 2019.

Tenacious D kan opleves tirsdag 4. juni 2019 i Royal Arena, og billetter kan købes fra den 7. december via Ticketmaster.dk.

Kalender
Aktuelle koncerter